Asocieri

În luna februarie  2010 orașul Techirghiol a devenit membru al Asociației Orașelor Istorice Termale Europene în scopul creării unei rețele europene a orașelor termale, creșterii atractivității regiunilor în care aceste orașe sunt situate, participării la proiecte de finanțare în parteneriat cu alte orașe – membre ale Asociației.

În vederea derulării de proiecte comune pentru a susține atractivitatea si mediatizarea turistică, orașul Techirghiol s-a înfrățit cu următoarele localități:

–          Montevago / Italia         Montevago

–          Tekirdag / Turcia          Turcia

–          Rotterdam / Olanda  Rotterdam

La nivel național, orașul Techirghiol activează în cadrul Asociației Naționale a Stațiunilor Turistice din România, care s-a constituit în anul 2002.

La nivel internațional  putem menționa înfrățirea cu stațiunea Acqui Terme (Italia) în vederea dezvoltarii colaborării între comunități, organizațiile publice și de cultură, cât și manifestări comune în domeniile: cultura, învățământ, turism, sport, activitati sociale, economie.

De asemenea exista disponibilitate din partea Primariei orasului Techirghiol in vederea aplicarii si pentru alte proiecte ce au ca scop crearea unei reţele de oraşe SPA bogate în tradiţie termala şi  patrimoniu cultural, în scopul de a valorifica istoria lor şi de a proteja patrimoniul termal cultural şi artistic. Scopul proiectelor este  de a  promova oraşele termale în calitate de centre culturale la nivel european.

© 2011 Primaria Techirghiol · Stiri · Designed by INDRA SISTEMAS S.A. · Powered by INDRA SISTEMAS S.A.