Programe turistice

Programe turistice pentru categoriile sociale defavorizate

  • Stațiunea Techirghiol participă la programul social Litoralul pentru toți. Prin acest program turistic social, familiile ce venituri modeste pot cumpăra de la agențiile de turism bilete de odihnă și tratament la prețuri promoționale.

    Sanatoriul Balnear Techirghiol

    Sanatoriul Balnear Techirghiol

  • Copii / tinerii cu dizabilități au posibilitatea de a participa la diferite programe educative dar și de a efectua tratament balnear și de specialitate conform indicațiilor medicului de familie în cadrul Sanatoriului pentru Copii Techirghiol.
  • Pentru tinerii participanți la Festivalul de Muzică Ușoară pentru Copii Glasul Speranțelor, Primăria orașului Techirghiol oferă o mini-tabără pe perioada desfășurării concursului (cazare, masă și o excursie – un tur al litoralului românesc).
  • Persoanele de vârsta a treia ce au calitatea de pensionar își pot procura bilete prin Casele Județene de Pensii de pe raza teritorială a localității unde își au domiciliul. Pentru aceste bilete de tratament, pensionarii plătesc jumătate din valoarea pensiei în plată și beneficiază de cazare, tratament de specialitate (proceduri recomandate de medicul care îi consultă la sosire) dar și trei mese pe zi.Totuși, acei pensionari ce nu și-au putut procura un bilet de tratament prin Casa Județeană de Pensii, pot beneficia de tarife promoționale din partea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, dacă prezintă trimitere de la medicul de familie și un cupon de pensie.

Proiecte locale

In orasul Techirghiol se desfasoara doua evenimente inedite: un Târg Internațional de Produse Mânăstirești, organizat odată cu Zilele Orașului Techirhiol și un târg de flori EXPOFLORA.

În luna mai are loc  târgul de flori EXPOFLORA, eveniment la care vor participa preț de trei zile iubitori de natură din toată țara. Aranjamente de flori, flori și plante de interior, flori și plante pentru gradini,  decorațiuni și aranjamente din flori uscate, semințe, bulbi, răsaduri, amestecuri de pamant pentru plante, îngrașăminte, ghivece, ornamente si accesorii decorative, echipamente, unelte pentru gradina, accesorii si mobilier pentru gradina, acestea sunt doar câteva produse din paleta variată de exponate.

În plus orașul Terchirghiol se poate mândri cu Festivalul de Muzică Ușoară pentru Copii GLASUL SPERANȚELOR.  Acest festival reunește iubitori de muzică ușoară din toate colțurile țării în ideea formării unei culturi muzicale şi estetice în rândul publicului autohton şi nu numai, cât şi crearea aptitudinilor  necesare pentru a aprecia frumosul şi respectul pentru creaţie  şi creatori.

Un alt proiect cultural important ce are ca scop secundar atragerea turiștilor îl reprezintă Festivalul de teatru Scena lui Tănase.

De asemenea, numeroase reprezentații artistice sunt oferite gratuit, în aer liber, de către artiștii Casei de Cultură Constantin Tănase din Techirghiol.

© 2011 Primaria Techirghiol · Stiri · Designed by INDRA SISTEMAS S.A. · Powered by INDRA SISTEMAS S.A.