ACTE NECESARE PENTRU INREGISTRAREA NASTERII

Inregistrarea nasterii copilului se face pe baza declaratiei verbale , prezentandu-se urmatoarele documente:

  1. certificatul medical constatator al nasterii , intocmit pe formular – tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare ,data certa , sigiliul unitatii sanitare , semnatura si parafa medicului;
  2. certificatul de nastere si actul de identitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;
  3. certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti.
  4. in cazul in care parintii au nume de familie diferit sau exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator al nasterii si declaratia verbala a declarantului, inregistrarea nasterii se face pe baza declaratiei scrise , semnata de ambii parinti din care sa rezulte numele de familie si prenumele copilului.
  5. cand declaratia a fost facuta dupa expirarea termenelor prevazute de lege, dar inauntrul unui an de la data nasterii, inregistrarea nasterii se face cu aprobarea primarului , respectiv a sefului misiunii diplomatice sau oficiului consular de cariera al romaniei , data pe declaratia scrisa. in cuprinsul declaratiei se va mentiona motivul intarzierii.
  6. daca declaratia a fost facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii, actul de nastere se intocmeste in baza hotararii judecatoresti , definitive si irevocabile , privind incuviintarea inregistrarii tardive , care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii.
© 2016 Primaria Techirghiol · Stiri · Designed by INDRA SISTEMAS S.A. · Powered by INDRA SISTEMAS S.A.